Minecraft Oyun Modları Nelerdir,Nasıl Değiştirilir?

Minecraft Oyununda 5 Oyun Modu (Gamemode) Vardır.

Ama Öncelikle Oyun Modu (Gamemode) Nedir Onu Öğrenelim.

Oyun Modları;Sizin Oynayışınızı Şekillendiren,Oyunun Akışını Değiştiren Oyun Seçenekleri Denilebilir.

Oyun Modu (Gamemode) Nasıl Değiştirilir?

Öncelikle Oyun Modlarında 4'ü Oyunu oynarken(Oyunu Oynarken Oyun Modlarını Değiştirebilmek İçin Dünyayı Oluştururken "Hilelere İzin Ver" Seçeneğini Aktif Etmemiz Gerekmekte),1'ini ise Dünyayı Oluştururken Seçmemiz Gerekiyor.(Dünyayı Oluştururken "Oyun Modu"nu "Zorlayıcı" Olarak Seçmemiz Gerekmekte(Not:Zorlayıcı Modda İken Oyun Modları Değiştirilemez.)

Dünyayı Oluşturduktan Sonra "T" Tuşuna Basıp Sohbeti Açın."/gamemode" Yazın.4 Oyun Modunu Oradan Değiştirebilirsiniz.

Artık"Minecraft Oyunundaki Oyun Modları Nelerdir" Sorusunu Cevaplayabiliriz

YouTubeLinkLink

Yaratıcı(Creative):Hayal Gücünüzün Sınırlarını Zorlayarak İstediğiniz Gibi Yapı Yaparak Dünyayı İstediğiniz Gibi Şekillendirebileceğiniz Bir Oyun Modudur.Bu Oyun Modunun Bazı Özellikleri;Uçabilmek.Evet  Uçabiliyorsunuz! Gökyüzünde İstediğiniz Gibi Dolaşabilirsiniz.Gök Yüzünün Hakimi Siz Olabilirsiniz.Bir Diğer Özelliği,Blocklarınız ve Eşyalarınız Kırılmaz,Bitmez;İstediğiniz Gibi Yapı Yapabilirsiniz!Nede Olsa Bloklar Tükenmiyor.Başka Bir Özelliği ise;Ölümsüzlük! Bu Oyun Modunda İken Ölmüyorsunuz.Mesela;Geceleyin Sizi Ölümüne Kovalayan Bebek Zombiler Artık Sizi Kovalamıyor,Ev Yaparken Arkanızdan Gelip Patlayan Creeperlar Artık Birden Gelip Patlamıyor.Bir Özelliğide:Hiçbir Canlı Size Saldırmıyor,Siz Saldırsanız Bile!

Hayatta Kalma(Survival):Yaratıcı Modun Tersine Bu Oyun Modunda Herşeyi Kendi Ellerinizle Yapmanız Lazım.Eşya Yapmak İçin Ağaç Kırmanız Lazım.Ev Yapmak İçin Blok Toplamanız Lazım. Kısaca Yapıcağınız Herşeyi Emek Vererek Yapıyorsunuz.Yaratıcı'dan Bazı Farkları Var.Mesela Hayatta Kalma Modunda Canavarlar Size Saldırıp Sizi Öldürmeye Çalışıyor.Ve Ölürseniz Envanteriniz Gider.Uçamazsınız ve Ölürsünüz.

Maceracı(Adventure):Hayatta Kalma Modunun Neredeyse Aynısı.Ama Çok Önemli Bir Fark Var.Maceracı Modunda İken Blok Koyamaz Veya Kıramazsınız.

İzleyici(Spectator):Bu Mod Diğer Bütün Oyun Modlarından Farklı.Bu Oyun Modunda İken Blok Koyamaz,Kıramazsınız.Ölmezsiniz,Uçabilirsiniz Ama Kİmse Sizi Göremez.Adı Gibi Sadece İzleyebilirsiniz.Sohbete Mesaj Yazsanız Kimse Göremez.Ama Şöyle Bir Özelliği Var.Bütün Canlıların Gözünden Dünyayı Seyredebilirsiniz.Bunun İçin İzleyici Modunda İken İstediğiniz Canlıya Yada Oyuncuya Sol Tık Yapmanız Gerekmekte.

Zorlayıcı(Hardcore): Hayatta Kalma Modunun Aynısı.Tek Fark Öldüğünüzde Tekrar Doğamıyorsunuz.Onun İçin Canavarlara ve Yüksek Yerlere Karşı Dikkatli Olun.

YouTubeLinkLink