Minecraft'a Nasıl Mod Kurulur?

Minecraft Oyununa Yeni Eşyalar,Yeni Canlılar Eklemek İsteyen Oyuncular Başka Oyuncuların Yaptığı Modları Oyunlarına Ekleyebilirler.Bu Sayfada Oyuncuların Oyunlarına Nasıl Mod Kurulacağını Anlatacağım.

Öncelikle Minecraft Oyununa Mod Kurabilmek İçin Bazı Yardımcı Programlar Var.Bunlar Minecraft'a Kurulup Modların Aktif Olmasını Sağlamaktadır.BirKaç Tane Mod Yükleyicisi Var.Ben Burda En Çok Kullanılan 2 Tanesini Göstereceğim.Forge ve Fabric.

Not:Minecraft'a Sadece Windows Cihazlarda Mod Kurulabilir.MacOs,Mobil veya Bedrock Editiona Mod Kurulamaz.

Forge:Forge En Çok Kullanılan Minecraft Mod Kurma Programıdır.Modların Çoğu Forge İçin Yapılmıştır.Optimizasyon Olarak Fabric'ten daha iyidir.(Not:Forge İçin Javayı Kurmanız Gerekmektedir.)Forge İçin En Çok Kullanılan Bazı Minecraft Modlarını Yazdım.Tıklayıp Bakabilirsiniz.

                                    Forge Nasıl Kurulur

Forge Bütün Sürümlerde Bulunmakta.Sol Taraftaki Menüden Oynayacağınız Sürüme Tıklayın.

Burda İki Seçenek Bulunmakta.Download Latest En Son Sürüm Forge'dir.Download Recomended İse Önerilen Sürümdür.Tavsiyem Recommended Seçeneğinden İndirmenizdir. İnstaller Butonuna Tıklayın.

Açılan Sayfada 5 Saniye Bekleyip Sağ Üstteki Skip Butonuna Tıklayıp Reklamı Geçin.İndirme Otomatik Başlayacaktır.

İnince Açın. Açılan Küçük Pencerede OK Butonuna Tıklayın.

Kurulum Tamamlanınca Bir Uyarı Gelcek.OK Diyip Kapatın.

Şimdi Minecraft Launcher'ınızı Açın. Sol Taraftan Java Edition'u Seçin.Yüklemeler Seçeneğine Tıklayın.Oraya Forge Eklenmişse Başarıyla Kurulmuş Demektir.Forge'nin Üzerine Gelip Oyna Diyin.Artık Geriye Bir Tek Mod Kurmak Kaldı.

Fabric:Forge'dan Sonra En Çok Kullanılan Mod Kurmak İçin Olan Programlardan Biridir.Forge Kadar Olmasada Fabric İçinde Yapılmış Bir Sürü Mod Vardır. Fabric İçin En Çok Kullanılan Bazı Minecraft Modlarını Yazdım.Tıklayıp Bakabilirsiniz.

                                    Fabric Nasıl Kurulur

Öncelikle Fabric İçin 2 Dosya İndirmemiz Gerekmekte

Fabric İnstaller

Fabric API

Öncelikle Fabric İnstallleri İndirmemiz Gerekmekte.Yukarıda Fabric İnstaller Yazısına Tıklayarak İndirme Sayfasına Gidebilirsiniz.Sayfaya Gidince Download For Windows Butonuna Tıklayın.Bir Exe dosyası İncek.İnince Açın. Açılınca Programdan Minecraft Version Kısmından Oynayacağınız Sürümü Seçip İnstall Diyin. İnince Bir Uyarı Vercek.OK Diyip Uyarıyı Kapatın.Artık Programı Kapayabiliriz.

Şimdi İse Fabric Apiyi Kuracağız.

Fabric API Yazısına Tıklayarak İndirme Yerine Gidebilirsiniz

İndirme Sayfasında Ortadaki Yerden Oynayacağınız Sürüme Tıklayın.(Not:Fabric İnstallerde Kurduğunuz Sürümle Aynı Olmak Zorunda)Gelen Yerden Download Butonuna Tıklayın.Otomatik Olarak İndirme Başlayacaktır.

Dosya İnince Dosyaya Sağ Tık Yapıp Kopyala Diyin.

Kopyaladıktan Sonra Klavyedeki Windows  Tuşuna Tıklayıp Başka Hiçbirşeye Basmadan %appdata% Yazın.Dosya Klasörü Çıkacaktır Klasöre Girin.

Bu Klasör Minecraft Oyunumuzun Kurulu Olduğu Klasördür.Burdan mods Klasörüne Girin.Yoksa Siz Oluşturun.Bu Klasörün İçine Az Önce Kopyaladığımız Fabric Dosyasını Klasöre Sağ Tık Yapıp Yapıştır Diyin. Şimdi İse Minecraft Launcher'ınızı Açın

Soldan Java Editionu Seçin.Yüklemeler Seçeneğine Tıklayın.Orda Fabric Loader Olarak Fabric Görünecektir.Üzerine Gelip Oyna Diyin.Artık Geriye Bir Tek Mod Kurmak Kaldı.

                                                    Artık Minecraft'a Mod Kurabiliriz

                                                    Not:Mod Kurma İşlemi Fabric İçinde Forge İçinde Aynı

İndireceğimiz Modun Adını İnternette Aratıyoruz.Bir Sürü Minecraft Modlarını Paylaşan Siteler. Önerim 9Minecraft Sitesinden Veya Curseforge Sitelerinden Modları İndirmenizdir.Modun İsmini Arattıktan Sonra Mod Sitelerinden Birine Giriyoruz. (Not:Modun Oyunumuzun Sürümüyle Aynı Olması Gerekmekte.Örneğin Oyunumuz 1.19.2 ise Mod Sürümüde 1.19.2 Olması Gerekmekte.1.19 Bile Olsa Oyun Açılmaz.Eğer Modunuz Daha Eski Yada Yeni Bir Sürüm İçin İse (Forge veya Fabric Farketmez) Mod Yükleyicilerini Kurarken Sürümünü Ona Göre Seçmeliyiz ve Aynı Zamanda Modun Yükleyiciye Uygun Olması Gerekmekte Yani Forge İçin Yapılan Modu Fabric'te Oyanayamassınız.)

Modumuz .jar Dosyası Olarak İnecek.İnince Modumuza Sağ Tık Yapıp  Kopyala Diyoruz.Sonra Klavyemizdeki Windows Tuşuna Basıp Başka Bir Şeye Tıklamadan %appdata% Yazıyoruz.

Dosya Klasörü Çıkacak.Tıklayıp Giriyoruz.Burdan .minecraft Klasörüne Giriyoruz.Burası Oyunumuzun Kurulu Olduğu Yer.Burdan mods Klasörüne Giriyoruz.Yoksa siz Oluşturun.Buraya Sağ Tık Yapıp Yapıştır Diyip Modumuzu Yapıştırıyoruz.Artık Geriye Kalan Tek Şey Minecraft Launcher'ımızdan Mod Yükleyicisini Seçip Oyunu Açmaktır.Mod Otomatik Aktif Olacaktır.

En Çok Kullanılan Forge İçin Olan Minecraft Modları.

En Çok Kullanılan Fabric İçin Olan Minecraft Modları.

YouTubeLinkLink